tag:blogger.com,1999:blog-7880797031183637424.post6755258527642191883..comments2024-02-19T10:00:00.591+01:00Comments on Moja Toskania: BaccalàAleksandra Seghihttp://www.blogger.com/profile/13740893287770767998noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-7880797031183637424.post-79830660750674719852011-01-13T12:06:30.988+01:002011-01-13T12:06:30.988+01:00Peperoncino to bardzo ostra papryczka, w Polsce zn...Peperoncino to bardzo ostra papryczka, w Polsce znana pod nazwa czuszka (Capsicum annuum). We Wloszech jest bardzo rozpowszechniona w przyprawa. Mysle, ze nie powinno byc problemu z jej kupnem. Jesli jednak tak bedzie, to zajrzyj do Almy w ktorej wiekszosc towarow pochodzi z Wloch.<br />Baccalà to po wlosku dorsz.<br />Pozdrawiam,<br />A.S.Aleksandra Seghihttps://www.blogger.com/profile/13740893287770767998noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7880797031183637424.post-23230111649995648182011-01-12T23:05:36.218+01:002011-01-12T23:05:36.218+01:00A co to jest peperoncino i skąd to mogę wziąć? Zro...A co to jest peperoncino i skąd to mogę wziąć? Zrobiłaś mi smaka na rybkę:)Bo di baccala to znaczy dorsz? Uczyłam się hiszpańskiego, ale włoskiego nie ugryzłam :)Asiahttps://www.blogger.com/profile/05945918363815717633noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7880797031183637424.post-74541232037340714232011-01-12T18:55:05.273+01:002011-01-12T18:55:05.273+01:00Takie proste danie,a takie czasochlonne!
Kilka dni...Takie proste danie,a takie czasochlonne!<br />Kilka dni moczenia slonej ryby,potem przygotowanie i duszenie przez 1,5 godziny ?!<br />Trzeba tę recepturę uwspolczesnic.Na szczescie rzadko kupuje sie ryby solone,moze tylko sledzika.<br />Mysle,ze teraz tylko nieliczni pamietaja sledzie z beczki.Dzis kupuje sie gotowe do spozycia sledzie na tackach,czasami nawet doprawione juz cebulka.Nie smakuja tak dobrze,ale oszczedzaja czas,ktorego wszystkim ciagle brakuje.Aniahttps://www.blogger.com/profile/07638564094525636240noreply@blogger.com