Co jakis czas chodzimy do naszego ulubionego sklepu ze swiezym makaronem i zakupujemy ravioli ze szpinakiem i ricotta. Tym razem czekala nas mila niespodzianka. Oprocz tradycyjnego makarony przyrzadzono rowniez tortelli z dynia oraz tortelli z mozzarella bufala. Nie moglysmy sie oprzec i zakupilysmy wszystkiego po trochu (w sumie na 4 osoby).
Tesciowa rozpoczela karczochowy sezon i niemalze codziennie obdarowuje nas swoimi przetworami.
Karczochy w wersji z oliwa (po lewej suszone pomidory w oliwie)
Karczochy duszone na patelni
Mam nadzieje, ze w tym tygodniu zdaze przedstawic wam kilka nowych potraw toskanskich. W glownej roli wystapi por oraz szalwia.
Podaj przepisy na te przetwory!!
OdpowiedzUsuńDroga Beato, postaram sie zrobic posty z przepisami, pozdrawiam :)
UsuńPiękne te tortelli i ravioli :)
OdpowiedzUsuń