Dzemik cebulowy odniosl tak wielki sukces nie tylko w moim polskim domu, ale rowniez u znajomych (ktorzy prosza o pelne sloiczki) i na prezentacji ksiazki na Polach Mokotowskich, ze dzisiaj znow postanowilam go zrobic.
Tym razem obralam 1 kg cebuli, 3 ogromne jablka, wycisnelam sok z 2 cytryn oraz dodalam 450 gram cukru. Dzem jest nadal slodki, dlatego polecam zmniejszyc dozowanie cukru (powinno byc 600-640 gram).
Oj smaczne !!!
OdpowiedzUsuńDziękuję za powitanie. Właśnie przeczytałam wszystko od początku :). Jestem już na bieżąco. Wspaniały blog. Będę czytać na bieżąco. Szkoda, że przegapiłam spotkania :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Margarytka :)
http://blog.calimera.pl/
Margarytko, bedzie jeszcze 5 spotkan, w Warszawie dzisiaj w Empiku na Marszalkowskiej o godz.18 oraz w sobote w Bibliotece Ursynoteka. Serdecznie zapraszam, szczegoly na: www.smakitoskanii.blogspot.com
OdpowiedzUsuńPostaram się dotrzeć dzisiaj do EMPIKu. Może mi się uda :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Margarytka
Zdążyłam. Mam książkę i spotkałam przemiłe autorki. Bardzo się cieszę ze spotkania mimo, że Empikowa organizacja wprowadzała trochę dystansu :). Pozdrawiam Was serdecznie i życzę kolejnych sukcesów wydawniczych :)
OdpowiedzUsuńMargarytka
http://blog.calimera.pl/
dziekuje za przemile spotkanie no i za dlugospis!! pozdrawiam, do nastepnego spotkania! A.
OdpowiedzUsuń