Pasta matta
Skladniki:
4 jaja
300 gram maki
300 gram cukru
1 szklanka zimnej wody
2 lyzki proszku do pieczenia
starta skorka z 1 cytryny
maslo do wysmarowania formy
dzem
Przygotowanie:
Wymieszac make z cukrem, woda i zoltkami. Dodac starta skorke z cytryny, proszek do pieczenia. Ubic bialka na piane i dodac do ciasta.
Wysmarowac tortownice i wlac ciasto.
Piec okolo 50 minut w 180 stopniach.
Ostudzone ciasto przekroic na pol oraz przelozyc dzemem.
Przykryc druga czescia ciasta i podawac do spozycia. Mniam!
Troche dziwnie wyroslo, ale widzialam w internecie ze innym tez tak czasem wychodzi.
smiesznie wyglada, jak ufoludek. Na impreze dla dzieci fajne, bo mozna na gorze zrobic oczki i buzie:)
OdpowiedzUsuńwyciac nie mozna?
OdpowiedzUsuńjuz dawno zjedzone... hihhhi, pozdr.
OdpowiedzUsuńA może ta nazwa właśnie ma związek z wyglądem, że się nie wiadomo jak zachowa w piecu?
OdpowiedzUsuń