piątek, 8 kwietnia 2011

Baklazanowe ruloniki

Od dawna chodzil za mna baklazan. W tych dniach robilam z niego danie duszone z pomidorami, ale mialam ochote na cos nowego. Wymyslilam bardzo prosty przepis na ruloniki baklazanowe. Oto on:
Baklazanowe ruloniki
Skladniki:
  • 1 duzy (dlugi) baklazan
  • 3 lyzki kaparow
  • 1 puszka pomidorow w kawalkach
  • 1 opakowanie mozzarelli
  • sol

Przygotowanie:
Kroimy baklazana na podluzne plastry, ktore nastepnie grillujemy. Ja uzylam tefalowej plyty.
Na kazdym z nich kladziemy lyzke pomidorow, kilka kaparow oraz plasterek (lub dwa) mozzarelli. Solimy. Baklazana zwijamy w rulonik, ktory "zamykamy" wykalaczka.

Ruloniki pieczemy przez 15-20 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.