Dzisiaj kolej na ciasto "Zolty chleb". Mysle, ze jst to malo znany toskanski przepis. Oto on:
Pan giallo
Skladniki:
- 250 gram maki pszennej
 
- 250 gram maki kukurydzianej
 
- 100 gram cukru
 
- 100 gram masla
 
- 2 jaja
 
- 1 lyzka proszku do pieczenia 
 
- starta skorka z 1 cytryny
 
- sol
 
- (ewentualnie troche mleka) 
 
Przygotowanie:
Maslo rozpuszczamy i odstawiamy do ostygniecia. Mieszamy ze soba dwie maki.
 Dodajemy do nich: cukier, proszek do pieczenia, szczypte soli, starta skorke cytrynowa, jaja i maslo. Wyrabiamy ciasto. Jesli jest zbyt geste, dolewamy troche mleka.
Do formy wysmarowanej maslem wlewamy ciasto.
Pieczemy 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.
Pan giallo