piątek, 12 listopada 2010

Duze emocje


Emocje sa zbyt duze, by isc do lozka. Poprobuje wiec pulpitu nawigacyjnego i oswoje sie z jego funcjami.
Opowiem o moim nowym odkryciu kulinarnym. W zwiazku z tym,ze dzisiaj na targu fenkuly same prosily sie o ich kupienie (byly naprawde ladne), "posluchalam" ich rad i zakupilam 3 dorodne sztuki. 
Fenkuly na dzisiejszym targu w Pistoi
Oto jaki przepis przyszedl mi do glowy o kolacyjnej porze:
Fenkuly z kaparami w pomidorach
Skladniki na 3 glodne osoby:
3 duze fenkuly
1 duza czerwona cebula
2 lyzki kaparow w occie
1 opakowanie przecieru pomidorowego
3 lyzki oliwy z oliwek
sol
Przygotowanie:
Na patelni podgrzewamy oliwe, wrzucamy na nia pokrojona na kawalki cebule.
Kiedy cebulka sie lekko poddusi, wrzucamy do niej fenkuly pokrojone w duze kawalki. Dodajemy sol do smaku. Nastepnie wrzucamy kapary. Kiedy wszystko bedzie juz ladnie podduszone, dodajemy przecier pomidorowy i zostawiamy na malym ogniu przez 5 minut. 
Co sadzicie o tym przepisie?

3


1 komentarz: