Przeczytałam Twój artykuł, ciekawy. Cukinia na surowo jest na prawdę dobra. Polana dobrą oliwą albo z serem o wyraźnym smakiem jest niesamowita, często ma lekko orzechowy posmak. Można ją też przecież dodać do dowolnej sałaty, preferuję rzymską, połączyć z pomidorami, cykorią na surowo smakuje wysmienicie.
Zgadzam sie ! Ja kroje mloda cukinie w cieniutkie paseczki (najlepiej obierakiem do warzyw),skrapiam bialym winnym octem,oliwa i posypuje swiezym pieprzem.Trudno poznac,ze to surowa cukinia.
Przeczytałam Twój artykuł, ciekawy. Cukinia na surowo jest na prawdę dobra. Polana dobrą oliwą albo z serem o wyraźnym smakiem jest niesamowita, często ma lekko orzechowy posmak. Można ją też przecież dodać do dowolnej sałaty, preferuję rzymską, połączyć z pomidorami, cykorią na surowo smakuje wysmienicie.
OdpowiedzUsuńZgadzam sie ! Ja kroje mloda cukinie w cieniutkie paseczki (najlepiej obierakiem do warzyw),skrapiam bialym winnym octem,oliwa i posypuje swiezym pieprzem.Trudno poznac,ze to surowa cukinia.
OdpowiedzUsuńdziewczyny, narobilyscie mi smaku. jestem jeszcze przed obiadem....brak czasu...
OdpowiedzUsuń