poniedziałek, 29 października 2012

Tortelli i ravioli

Co jakis czas chodzimy do naszego ulubionego sklepu ze swiezym makaronem i zakupujemy ravioli ze szpinakiem i ricotta. Tym razem czekala nas mila niespodzianka. Oprocz tradycyjnego makarony przyrzadzono rowniez tortelli z dynia oraz tortelli z mozzarella bufala. Nie moglysmy sie oprzec i zakupilysmy wszystkiego po trochu (w sumie na 4 osoby).


Tesciowa rozpoczela karczochowy sezon i niemalze codziennie obdarowuje nas swoimi przetworami.

Karczochy w wersji z oliwa (po lewej suszone pomidory w oliwie)

Karczochy duszone na patelni

Mam nadzieje, ze w tym tygodniu zdaze przedstawic wam kilka nowych potraw toskanskich. W glownej roli wystapi por oraz szalwia.

3 komentarze:

  1. Podaj przepisy na te przetwory!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Droga Beato, postaram sie zrobic posty z przepisami, pozdrawiam :)

      Usuń
  2. Piękne te tortelli i ravioli :)

    OdpowiedzUsuń