Jak podoba Wam sie opis ksiazki:
Pojechała, zobaczyła, zawładnęła sercem pewnego Włocha i została. Mieszka tam już od czternastu lat, pracuje , wychowuje małą córeczkę i wciąż nieodmiennie zachwyca się pięknem toskańskiego krajobrazu, tutejszymi zwyczajami i klimatem. O miejscu, które wybrała na swój dom opowiada w sposób porywający, z prawdziwym uczuciem i smakiem, nie tylko tym literackim, ale też kulinarnym. Opowieść o włoskiej codzienności, świętowaniu, testowaniu kandydatek na żonę dla prawdziwego Włocha przeplatają pobudzające apetyt przepisy na dania kuchni toskańskiej, których zapach wręcz unosi się nad kartami tej niezwykle wciągającej historii.
środa, 8 lutego 2012
Przyprawa do mies i ryb wedlug Lori
Kilka dni temu zamaszyscie zapukala do mnie sasiadka z gory. Zapytala, czy w te mrozy wychodze z domu, bo potrzebuje pilnie mnostwo szalwii oraz natki pietruszki. Zaciekawiona spytalam o przyczyne. Okazalo sie, ze z szalwii oraz rozmarynu (natka pietruszki sluzy jeszcze do czegos innego) mozna zrobic swietna przyprawe do mies i ryb.
Wystarczy zmielic wszytko na drobny mial, dodac soli, wlozyc do sloiczka i przechowywac w lodowce.
Jesli chcecie, sprobujcie przepisu Lori. Sadzac po zapachu swiezej szalwii oraz rozmarynu pomysl na taka przyprawe jest doskonaly.
Wystarczy zmielic wszytko na drobny mial, dodac soli, wlozyc do sloiczka i przechowywac w lodowce.
Jesli chcecie, sprobujcie przepisu Lori. Sadzac po zapachu swiezej szalwii oraz rozmarynu pomysl na taka przyprawe jest doskonaly.
Subskrybuj:
Posty (Atom)