Kiedy tylko odkrylysmy jego istnienie od razu weszlysmy do srodka. Wlascicielka jest Chiara. Kontyuuje ona tradycje rodzinna i zajmuje sie produkcja ciasteczek. Specjalnoscia sa cantuccini (ciasteczka z migdalami) oraz brutti e buoni (brzydkie ale dobre z migdalami i orzechami). Chiara odwaza nam ciasteczka i pakuje w tak piekny sposob, ze potem szkoda nam ich otwierac. Ale kusi smak, wiec od razu, po wyjsciu ze sklepu, rozrywamy torebeczke i probujemy.
Po prawej: Chiara, wlascicielka sklepu
Atmosfera w sklepie jest bardzo mila. Wlascicielka zapamietala nas mimo tego, iz bylysmy tak tylko dwa razy. Za kazdym razem czestuje Julcie swoimi wyrobami. Julcia siada przy stoliczku i delektuje sie smakiem (lub rozsypuje po podlodze kruszone ciasto).
"Solo la continua ricerca e l'accurata selezione di ogi ingrediente possono raccontare l'amore con cui ho voluto tramandare, attraverso le ricette di mio padre, un prodotto che sappia rinnovare e conservare ogni volta un sapore, che voglio continuare a ricordare e condividere con chi sa riconoscere la qualità"
Chiara Guarducci
"Tylko ciagle poszukiwania i staranny dobor kazdego skladnika moga opisac milosc z jaka chcialam przekazac, poprzez przepisy mojego ojca, produkt ktory "wie" jak za każdym razem odnowić i zachować smak , ktory chcę zapamiętac i dzielic z tymi, którzy wiedzą, jak rozpoznać jakość."
Chiara Guarducci
Cantuccini i brutti e buoni w zblizeniu
Nastepnym razem skusze sie na ciasteczka z lawenda. Ciekawe, jaki maja smak?
a zdradzisz, na jakiej ulicy te pyszności?
OdpowiedzUsuńVia Palesto 23, tam kiedys chyba byla Pizzeria Vesuvio.
OdpowiedzUsuńAleksandra, grazie della tua bellissima recensione!
OdpowiedzUsuńGrazie a Lei, e un piacere! E poi questi sono i nostri biscotti preferiti a Pistoia! A Presto! A.
OdpowiedzUsuń